3.2 C
София

Кунимаса Сузуки: Sony Mobile ще догони конкурентите си на пазара на смартфоните

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Sony е добре позната марка на пазара на потребителската електроника, но въпреки това досега не успяваше да постигне успех в сегмента на смартфоните, където японската компания е далеч зад конкуренцията. Въпреки това, ръководителят на мобилното подразделение на компанията е убеден, че Sony е на прав път и скоро може да се превърне в един от водещите играчи на световния пазар на „умните мобилни телефони“.

В интервю за The Wall Street Journal, ръководителят на Sony Mobile Кунимаса Сузуки изрази твърдото си убеждение, че неговото подразделение все още носи загуби, но ще стане печелившо до края на текущата финансова година, която започна през април.

Говорейки за причините, поради които компанията изостава в сегмента на смартфоните, г-н Сузуки е казал, че дружеството е закъсняло с излизането си на този пазар. Разработката на умни телефони е било отложено, тъй като Sony Ericsson се е била отдала на разработването на апаратите Walkman и CyberShot, които след това се ползваха с успех.

„Не можем да се откажем от миналото и да го променим“ – признава Кунимаса Сузуки. Това разбира се се е отразило негативно на Sony. Продажбите са започнали да падат, а през 2011 г. мобилния бизнес на компанията достигна „дъното“. Но от тогава нещата много са се променили: Sony купи дела на Ericsson в съвместното им предприятие, а сега ситуацията е много по-добра в подразделението, казва г-н Сузуки.

Компанията е направила много за възстановяването на бизнеса: отърва се от излишъка на работна сила, преминавайки през болезнен процес на съкращения, а също така повиши ефективността, като подобри всичките си технологични ресурси за разработването на нови и по-добри продукти. Като пример, ръководителят на Sony Mobile е дал флагманския Xperia Z, бестселъра сред смартфоните на компанията, таблетът Tablet Z и представеното вчера устройство – смартфонът Xperia Z Ultra с 6.4-инчов екран и второто поколение „умен“ часовник SmartWatch.

Sony все още няма възможностите да харчи големи суми за рекламирането на устройствата си, като Apple и Samsung, но на компанията й помагат клюките, слуховете и положителните отзиви от любителите на джаджите, добавя г-н Сузуки.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини