Видеокартата Radeon VII не впечатли директора на Nvidia

4
1002

Сряда вечерта AMD анонсира своята нова видеокарта Radeon VII, която е директен конкурент на графичната карта от среден клас RTX 2080. Такива бяха думите на Лиза Су по време на презентацията.

В интервю за Gizmodo изпълнителният директор на Nvidia Дженсен Хуанг се присмя на новата видеокарта на AMD. Дженсен заяви, че производителността на Radeon VII ще разочарова всички, а RTX 2080 ще срине тази графична карта в бенчмарковете.

В новото поколение видеокарти Nvidia RTX е интегрирана хардуерната поддръжка на технологията за трасиране на лъчите. Трасирането на лъчите в реално време дава възможност за създаването на много впечатляващи ефекти в игрите. Но внедряването на тази технология в гейминга почти не се осъществява, а потребителите никак не харесаха високите цени на новите графични карти.

Новата видеокарта на AMD не поддържа трасирането, но компанията обяви, че второто поколение на архитектурата Vega демонстрира 25% по-висока производителност при същата консумация.

CEO на AMD отговори на присмеха доста скромно: „Предполагам, че той просто още не е видял тази видеокарта„.

Су обясни и защо Radeon VII не поддържа трасирането на лъчите. „Потребителите засега не виждат преимуществата на тази технология, а и останалите части на цялата екосистема все още не са готови за нея. Ще въведем трасиране на лъчите, когато потребителите поискат това и се убедят в ползата и преимуществата на технологията„.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
АлександърКристиан БорисовEDM774РММ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
РММ
РММ

карта от среден клас RTX 2080??? А тогава коя е висок клас и какъв клас е RTX 2060?!?

EDM774
EDM774

2080ti е висок клас. всичко под нея е среден а под 2060 е нисък. Поне така искат да си мислим явно.

Александър
Александър

тъпичък си висок клас е от 2070 на горе

Кристиан Борисов
Кристиан Борисов

Така е! Не го е впечатлила…направо го е ужасила! Това чудовище достига овърклок до 2000 МГц работна тактова честота! Няма графичен ускорител на пазара който да може дори да се доближи до производителността на Radeon VII камо ли да се мери с нея, а тоя пещерен хуманоид от nVidia си прави реклама на Аутистката RTX 2080!