Преди около седмица съобщихме, че при смяна на VGA-UEFI микрокода на флагманската видеокарта Radeon RX Vega 56, единствено се повишават честотите на графичното ядро и на паметта, а допълнителните поточни процесори си остават блокирани.

Но тази седмица програмата GPU-Z се обнови до версия 2.3.0, разполагаща с пълната поддръжка на графични карти RX Vega, която започна да показва по-други неща.

Reddit потребителят Silency, провеждайки различни експерименти с фърмуера на своята RX Vega 56 забеляза интересна особеност: обновената GPU-Z 2.3.0 вижда 3712 шейдърни процесора и 232 текстурни блока. Да си припомним, че в оригиналната RX Vega 56 са задействани 3584 SP и 224 TMU. Като се съобразим, че индексът в името на RX Vega означава броя изчислителни модули (Compute Unit), всеки от които съдържа 64 шейдъра и 4 текстурни блока, то Silency явно е успял да превърне своята Radeon RX Vega 56 в „RX Vega 58“. Малко по-късно се появиха и други ентусиасти, които съобщиха за „RX Vega 57“, „RX Vega 59“ и т.н.

Така наречената RX Vega 58 демонстрира по-бърза работа след презаписването на VGA-BIOS, взет от Radeon RX Vega 64. Засега не се знае, дали това е свързано с увеличаването на честотата или е някакъв бъг в новото приложение.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари