Въпреки спада в курса на Ethereum и разделянето на Bitcoin на две отделни криптовалути, видеокартите с висока ефективност при добива на цифрово злато още дълго ще се търсят от собствениците както на големи, така и на домашни ферми за добив на криптовалута.

Един от мениджърите на Overclockers.co.uk обяви, че видеокартите Radeon RX Vega ще имат производителност от ниво 70–100 MH/s, което е 2,5-3 пъти повече от Radeon Vega Frontier Edition (~30 MH/s). Това стана особено тревожен сигнал за геймърите, понеже китайските собственици на големи ферми за добив на цифрова валута с неголяма цена на електрическата енергия започнаха да проявяват огромен интерес към Radeon RX Vega 64 и RX Vega 56.

По всичко личи, че хешрейтът на Vega ще е на ниво 70–100 MH/s само за една видеокарта, което е безумно много“ – каза той. „Ще се опитаме да направим така, че хората, занимаващи се с добив на криптовалута да не успеят да изкупят цялата партида Vega за 5 минути след началото на продажбите и геймърите да успеят да си купят тези графични карти на препоръчителните цени„.

Уеб-порталът VideoCardz съобщи, че последните промени в драйверите минимум двойно са ускорили Radeon RX Vega 64. Може би AMD и нейните партньори би трябвало да наблегнат върху насищане на пазара с RX Vega 64, заводски оборудвани с водно охлаждане, за да могат и геймърите да се сдобият с мощни и неособено скъпи видеокарти.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари