fbpx
17.7 C
София

Видеокарти с два графични процесора

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Видеокартите плътно следват процесорите. В сървърите отдавна се ползват по няколко процесора. nVidia също представи решение на основата на две видеокарти. Intel и AMD планират двуядрени процесори. Ето, че и ATI се присъедини към тях, като представи плановете си да включи две графични ядра в една видеокарта.

Всъщност това не е първия опит на ATI да създаде видеокарта с два графични процесора. Някога такава беше картата Rage Fury MAXX, то GeForce провали плановете на ATI. Но сега, когато пускането на нов графичен чип означава не само значително увеличаване на производителността, но много време и средства, вложени в разработката му, увеличаване на енергопотреблението и топлоотделянето му, двупроцесорните видеокарти могат да се окажат бърз и относителен евтин начин за увеличаване на производителността на вече разработени чипове. Но ATI изобщо не споменава кога смята да реализира подобен тип видеокарти


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Предишна новина
Следваща новина

Нови ревюта

Подобни новини