Видеокарти с два графични процесора

0
11

Видеокартите плътно следват процесорите. В сървърите отдавна се ползват по няколко процесора. nVidia също представи решение на основата на две видеокарти. Intel и AMD планират двуядрени процесори. Ето, че и ATI се присъедини към тях, като представи плановете си да включи две графични ядра в една видеокарта.

Всъщност това не е първия опит на ATI да създаде видеокарта с два графични процесора. Някога такава беше картата Rage Fury MAXX, то GeForce провали плановете на ATI. Но сега, когато пускането на нов графичен чип означава не само значително увеличаване на производителността, но много време и средства, вложени в разработката му, увеличаване на енергопотреблението и топлоотделянето му, двупроцесорните видеокарти могат да се окажат бърз и относителен евтин начин за увеличаване на производителността на вече разработени чипове. Но ATI изобщо не споменава кога смята да реализира подобен тип видеокарти

СПОДЕЛИ
Предишна новинаKaspersky Anti-Virus 5.0.153 Personal Beta
Следваща новина#1 Video Converter 3.5.11

Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com – най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Коментирай това преди всички други

Извести ме за
avatar
wpDiscuz