fbpx
13.8 C
София

В идеалния случай Apple се стреми да създаде очила с добавена реалност, които могат да се носят цял ​​ден.

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Известният експерт по продуктите на Apple, Марк Гърман, от страниците на Bloomberg продължава да дава малко по малко наличната информация за устройството с добавена реалност на тази марка, чието първо поколение трябва да се появи тази година. Според източника, в идеалния случай Apple се стреми да направи очилата с добавена реалност годни за носене навсякъде през целия ден. Те трябва да заменят потребителя не само със смартфон, но и с лаптоп.

Основният проблем при прилагането на този подход, както обяснява Гърман, остава високата цена на дебютната версия на устройството ($3000), която в комбинация със скромния живот на батерията (около два часа) и липсата на голям брой съвместими приложения, прави доста трудно бързото разширяване на тази нова категория продукти на Apple. Всъщност, задачата на компанията е да създаде продукт, който е по-добър по своите възможности от продуктите на конкурентите, които в крайна сметка биха могли да формират адекватна екосистема за приложения.

През първата година от дебютната версия на AR слушалките на пазара, Apple се стреми да продаде около 1 милион устройства. Предвид високата цена и ограничения обхват на използване, това е доста амбициозна задача. Първото поколение на iPhone отне няколко месеца, за да преодолее този крайъгълен камък, а при iPad беше в рамките на 28 дни. През втората година от обявяването си, от iPhone са продадени повече от 10 милиона копия, а за iPad са били необходими осем месеца, за да надхвърли границата от 15 милиона. Дори от Apple Watch, с известни пазарни трудности, бяха продадени повече от 10 милиона бройки през първата си година.

За слушалките с добавена реалност, които Apple се готви да пусне на пазара тази година, проблемът остава с липсата на убедително превъзходство във функционалността спрямо съществуващите категории устройства от тази марка. Възможността да общувате чрез видеовръзка във виртуална среда с реалистичен аватар на вашия събеседник е твърде слаб стимул, за да гарантира, че устройството има зашеметяващ успех на пазара. Много конкурентни слушалки или не са успели да се продадат напълно, или са толкова ограничени в употребата, че след няколко месеца от продажбата им собствениците се отегчават от тях. С една дума, Apple е изправена пред нетривиална задача и въвеждането на нова категория устройства на пазара за компанията ще бъде голямо изпитание.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини