В средата на този месец Apple представи таблетния компютър iPad mini, базиран на най-новия фирмен процесор A15 Bionic. Миналата седмица новият таблет вече беше в ръцете на купувачите, но някои от тях забелязаха т. нар. „ефект на желето“, когато изображенията от различните страни на екрана се превъртат с различна скорост. Това е особено забележимо при портретната ориентация по време на сърфиране в мрежата и преглед на уеб-сайтове.

„Ефектът на желето“ е по-трудно забележим, когато използвате пейзажната ориентация, но ако сте свикнали да сърфирате в мрежата на таблет, то тогава определено ще Ви направи впечатление. Съобщенията за този проблем започнаха да пристигат малко след като iPad mini беше пуснат в продажба. В момента не е известно какво точно е причинило проблема, тъй като причината за възникването му може да се крие както в хардуера, така и в софтуера. Към момента, служителите на Apple се въздържат от коментари по въпроса.

Проблемът с превъртането на уеб-страниците в портретен режим няма непременно да попречи на потребителите, особено на тези, които са свикнали да използват таблета в пейзажен режим. За останалите обаче „ефектът на желето“ може да се окаже неприятна изненада. Понастоящем не е известно колко широко разпространен е проблемът с екрана. Очевидно Apple оценява ситуацията и разработва начини за решаване на проблема, след което представителите на компанията ще коментират този въпрос.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари