Графичният процесор AMD Navi 23 ще има 32 MB Infinity Cache памет

1
503

Новото обновяване на AMFKD драйвера за Linux даде допълнителна информация за разработваните към днешен ден графични решения на AMD. Там бе открита информация за обема на кеш паметта от трето ниво. При графичните ядра с архитектура RDNA от 2-ро поколение тази кеш памет носи маркетинговото име Infinity Cache.

В случая с графичния процесор AMD Navi 21, който се използва във видеокартите Radeon RX 6800 (XT) и Radeon RX 6900 XT, капацитетът на буфера Infinity Cache е 128 MB, при GPU в Radeon RX 6700 XT той е 96 MB и в графичния процесор Navi 23 с кодово име Dimgrey Cavefish големината на този буфер е само 32 MB. Последният GPU ще се използва в сравнително евтините видеокарти Radeon RX от серия 6000, като се предполага, че това ще бъдат Radeon RX 6500 (XT). Освен това AMD подготвя чипа Navi 24 предназначен за мобилните графични карти от начално ниво.

Едновременно с това хибридните процесори AMD Van Gogh, които са първите с графичната архитектура RDNA, няма да имат Infinity Cache. Тези чипове ще имат Zen 2 процесорни ядра (в APU Cezanne се използва архитектурата Zen 3) и според изтеклата неофициална информация ще се използват в неназована засега портативна конзола, както и в тънките лаптопи.

Засега това са само слухове и все още няма официална информация за APU Van Gogh.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари