Дженсен Хуанг: нашето лидерство в трасирането на лъчите превърна технологията в стандарт

3
494

По време на фирмено събитие на мениджмънта на Nvidia, на което са обсъждани резултатите от постигнатото през първото тримесечие на 2019 година, основателят и генерален директор на компанията Дженсен Хуанг (Jen-Hsun Huang) подчерта водещата роля на Nvidia в разработването и внедряването на технологиите за трасиране в реално време.

„Нашата стратегия относно RTX технологията винаги е била да поемем инициативата и да отворим за света трасирането на лъчите. И именно в този момент считам, че с увереност мога да кажа, че нашата ръководна позиция даде импулса, който превърна трасирането на лъчите в игрите, в стандарт за индустрията.

Почти всяка геймърска платформа трябва да има трасиране на лъчите, като някои разработчици вече обявиха това. Microsoft DXR (DirectX 12) поддържа трасирането на лъчите, Unity поддържа рейтрейсинга, Epic поддържа трасирането на лъчите с Unreal Engine 4. Водещи издатели, като например Electronic Arts, приеха и поддържат трасирането на лъчите.

Дори и филмовите студия, като например Pixar обявиха използването на RTX технологиите за ускоряване рендирането на филми, а Sony и Autodesk в своите нови продукти поддържат рейтрейсинга в своите решения. Ето защо считам, че трасирането на лъчите е бъдещето и тази технология ще бъде приета в целия свят“.

Да си припомним, че след ръста на биткойна, акциите на Nvidia осезателно поскъпнаха.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
RMM
RMM

И какво му е „стандарта“? В момента има точно цели 4 игри, които поддържат подобно нещо, както и още няколко, които ще излязат евентуално до края на годината или доста по-нататък. В момента над 90% от хората имат карти, които не поддържат подобно удоволствие, а и все още се продават карти, които нямат такава поддръжка (това, че 10 серия на нвидия поддържа някаква форма на RT, при която игрите е невъзможно да се играят с нормални кадри, не мисля, че е повод за хвалене).

Факи
Факи

Nvidia пуснаха технологията и на други видео карти, но на някой видео карти даже производителността пада, вместо да се качва. 🙂 Това беше просто техен трик, за да вземат някоя пара отгоре.

Radical Vision
Radical Vision

Хуанг : it just works, till it stops 6 days later LMAO.. And u will need to turn RTX off and RMA on…