До края на годината на пазара трябва да излезе шлемът Cognixion ONE с неврален интерфейс

0
979

Невралният шлем Cognixion ONE се разработва още от 2017 година от млада компания, в която са обединени уменията на невролози, инженери, специалисти по патология на речта и други експерти по различните нарушения на комуникацията. Шлемът е предназначен предимно за пациенти с церебрална парализа, амиотрофична латерална склероза и на всички останали, на които може да помогне технологията за управление на електронни устройства с помощта на мозъчните импулси.

Cognixion ONE разполага с шест неинвазивни електрода, за използването на които не се налага бръсненето на главата и/или нанасянето на гел. Достатъчно е устройството просто да се постави на главата, след което с помощта на алгоритми с елементи на изкуствен интелект то се адаптира към конкретния мозък и се оптимизира скоростта на невралния интерфейс.

Устройството е изцяло автономно и може да работи без да бъде включвано към компютър или към външно захранване. Данните се обменят  и с помощта на стандартна 4G LTE мобилна връзка и устройството остава онлайн дори извън пределите на Wi-Fi мрежите. Разработчиците на Cognixion ONE започнаха интеграцията на виртуален помощник, който може да бъде използван за управлението на умния дом.

Няма други подробности за невралния шлем Cognixion ONE, освен, че ще излезе на пазара към края на тази година, като засега цената не е обявена. Но всички, които са се заинтригували от новата технология са поканени на бета тестовете.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари