The Moment: първият филм, сюжетът на който може да се контролира чрез мозъчните импулси

0
892

Навярно всеки след гледането на нов филм си казва, че сюжетът би могъл да бъде и по-добър и краят на филма да не е толкова глупав.

Новите технологии са на път да изгладят този проблем. Това лято излиза филмът The Moment, върху сюжета на който зрителят може да влияе. Новото е, че сюжетът може да бъде променян чрез мозъчните импулси на зрителя.

The Moment е късометражен научнофантастичен филм с продължителност 27 минути. Действието протича в близкото бъдеще, когато невроинтерфейсите са широко разпространени. Те не само дават бърз достъп до информацията, но и подслушват и следят мислите на хората, но и ги контролират. За сюжета на филма почти нищо повече не е известно, понеже след завръзката всичко се контролира от мозъчните вълни на зрителя. Ритъмът на действието, музикалният съпровод и дори монтажът – всичко може да бъде променено само като си помислите, какво точно ви се иска.

За реализирането на този иновативен ефект, режисьорът Ричард Рамчърн (Richard Ramchurn) използва обикновен шлем за регистрация на мозъчната активност. Той прилича на устройство за снемане на ЕЕГ и струва около $100. Ако зрителят започна да скучае, музиката се променя, действието преминава към основната сюжетна линия, свързана с главния герой и основната интрига. Разбира се, филмът може да се гледа само от един човек едновременно.

За заснемането на този 27 минутен филм са били необходими 101 трилиона различни събития и техните вариации. И въпреки това, не е постигнат пълноценно разклоняващ се сюжет. Необходими са нови похвати и мощна техника.

Интересна и малко страшна технология, която може изцяло да промени киното.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари