Дънните платки AMD B550 ще бъдат представени на изложението Computex 2020

7
923

Добре известно е, че младшите чипсети на AMD от серия 500 се произвеждат от стария партньор на Advanced Micro Devices – компанията ASMedia. Нейните специалисти разработват системната логика на чипсета B550, на който ще се базират дънните платки на AMD с поддръжката на овърклок. Същата компания произвежда и бюджетния хъб A520. А сега азиатските медии съобщиха, че серийното производство и на двата чипа ще започне още през текущото тримесечие.

С цел да разберат ориентировъчните срокове за излизането на новите дънни платки, германските специалисти от уеб изданието ComputerBase се допитаха до партньорите на AMD, участвали в събитието CES 2020 в Лас Вегас. Те съобщиха, че официалният анонс на дънните платки с чипсета B550 ще се състои по време на голямото изложение Computex 2020, което ще протече от 2-ри до 6-ти юни в Тайпе. А пазарните анализатори са на мнение, че на това събитие Advanced Micro Devices ще представи и десктоп версиите на своите нови процесори Ryzen 4000 от фамилията Renoir, произвеждани чрез 7 нанометров технологичен процес.

Според изтеклата към днешен ден информация, разликата между чипсетите AMD X570 и B550 е в това, че по-младшият чип ще поддържа само PCI Express 3.0 интерфейса. Но PCI-E 4.0 контролера, интегриран в 7 nm Ryzen ще може да работи с пълна скорост. С други думи, на-близкият до процесора PCI-E x16 слот, както и единият М.2 конектор ще поддържат PCI-E 4.0.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Цяла година разлика в пускането на дънните платки от една и съща серия. Поне да имаше някакви подобрения, ми то нищо.

Йордан
Йордан

Да, доста разочароващо. За съжаление в момента АМД не бързат да пускат нови продукти или пък да правят подобрения. Zen 3 се очакваше да бъде готов в средата на годината, но така както е тръгнало, най-вероятно няма да го видим тази година. B550 платките трябваше да са в продажба още от края на миналата година.

Докато Интел не се събудят и не започнат отново да правят качествени процесори, АМД няма да започнат да си дават зор.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Айде айде глупости на търкалета, AMD са на загуба след Athlon 64, и преди появата на ZEN бяха пред фалит, да не се говори, че колко и да са некадърни интел имат тонове пари, а AMD имат да ги настигат, та имат още доста зор да си дават….

Айпи
Айпи

Няма да има Socket Ам4+ т.е продължава доенето на глупците по график чрез скъпи дънни платки и нескопосния Ръйзян. Нормално след като има ненормалници да купуват 700лв AMD процесори и по 400лв дъна нормално е и 8 години да държат и влачат старите си нескопосни дъна в които няма да видим скороDDR5

Jonnyto
Jonnyto

Като гледам горния пост трябва Амд да се замени с Интел и 700лв с 1000+лв. А защо трябва да има ам4+ не можах да разбера или теб те кефи да те доят за ново дъно и процесор всяка година?

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Абе я пътувай на някъде бе примат…..

Доктор
Доктор

Арнолд Шварц е негър е неграмотно улаво нереализирано на 65г. пенсионирано живеещо в Калдейта и оспамващо всичко под всяка статия.