Кампанията на Omega2 в Kickstarter се оказа страхотен успех за Onion

1
44


Масовото разпространение на свързаните интелигентни обекти вече е в ход и навсякъде около нас имаме малки компютри, които говорят помежду си. С помощта на сензори и малки компютри, днес всичко може да се възползва от отдалечен контрол и разширяване на функционалностите си. Това, което е нужно технологията да се развие още е достъпна свързаност и достъпност на електронните устройства. А такива има вече достатъчно.Един малък компютър създаде истинска сензация в платформата за общностно финансиране Kickstarter. Omega2 на Onion събра над $530 000 долара за отрицателно време, превишавайки далеч търсените от организаторите на кампанията едва $15 000.

Едноплатковият компютър представлява миниатюрна модулна система с вградена възможност за интернет свързаност (за сравнение, един от „конкурентите“ му – Pi Zero – няма такава), има си напълно функционална операционна система: Линукс, връзка с облак, така че да може да се контролира от разстояние, а цената на базовия модел е пет долара. Този модел идва с 580MHz процесор, 64MB памет и възможност за съхранение на 16MB, като възможността за разширяването и посредством USB е лесно, тъй като Omega2 има USB 2.0 вход. Създателите на компютъра осигуряват и истински софтуерен магазин, подобно на една стандартна Линукс дистрибуция и възможността потребителят сам да пише различни приложения, тъй като Omega2 поддържа Ruby, Python, PHP, Perl, JavaScript (Node.js) и Bash, а посредством софтуерният инструмент Node-RED може да се създават лесно приложения, благодарение на drag-and-drop интерфейса на програмата.

Създателите осигуряват достъпа и до множество разширения за Omega2, с които да се разширят богатите възможности на устройството.

 

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
urkqsrk
urkqsrk

Преди 20 години компютрите за по 1000+ долара бяха по слаби и бяха огромни :D.