Китай разработва универсален микро-преводач на всички езици

0
142

Малко устройство с тегло 140 грама постоянно ще е готово за работа (за разлика от мобилните приложения) и ще може да се ползва, като wi-fi и да бъде съвместимо с клетъчните мрежи от 80 страни, съобщи Nikkei.

Baidu се опитва да направи пътуването до Китай, Япония и англоезичните страни по-лесно и по-приятно за туристите. Китайската интернет-компания разработва устройство, което ще прочита устната реч и автоматично ще я превежда на друг език. По принципът на действие, уреда ще действа точно като универсалния преводач, който се ползва от героите на телевизионния сериал „стар трек“.

В момента нещо подобно правят и приложенията за смартфони, но новият преводач на Baidu (който все още дори няма име) може да има явни предимства. Първо, той няма да изразходва заряда на телефона. На второ място, приложението за смартфон трябва всеки път да го стартирате, докато устройството на Baidu ще бъде постоянно готово за работа. На трето място, в него ще има вградена интернет-връзка, така че преводачът ще може да се ползва, като точка за достъп.

Baidu планира да започне продажбите на устройството в Китай, а освен това туристите ще могат, както да го закупят, така и да го наемат. Това е една чудесна опция за хората, които пристигат в Китай за първи път в живота си и ще останат в продължение на две седмици. Компанията все още не е правила изявления за това, кога преводачът ще се появи на пазара, а устройството на снимката прилича по-скоро на макет, отколкото на реален прототип. Въпреки това, на външен вид то е много по-малко от смартфон и тежи около 140 грама.

След началото на продажбите, устройството на Baidu ще разчита на търсене от страна на китайските туристи, които обичат да пътуват по целия свят. Въпреки това, впоследствие компанията очаква да излезе и на японския пазар. Все още нищо не се знае от кои езици ще може да превежда новата джаджа, но е известно, че тя ще бъде съвместима с клетъчните мрежи от 80 страни.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за