Клокнатата видео-карта AMD Radeon Vega Frontier Edition консумира около 440 W

1
87

За никого не е тайна, че графичните ускорители Radeon Vega Frontier Edition притежават много нескромен „апетит“ по отношение на консумацията на енергия. Вземайки в предвид тази особеност на професионалния „Вега“, AMD освен версия с въздушно охлаждане, пусна и модел с необслужваемо течно охлаждане, характеризиращо се с TDP от 375 Вата.

Редакторите на портала PC Perspective решиха да разберат колко всъщност електрическа мощност консумира видео-картата Radeon Vega Frontier Edition с водно охлаждане. Оказа се, че в номинален режим реалната консумация на електроенергия от ускорителя напълно „се вписва“ в претендираните от AMD около 350 Вата. Въпреки това, при овърклок на картата, случаят е малко по-различен.

Чуждестранните ни колеги са успели да клокнат Radeon Vega Frontier Edition „по ядро“ до честотата от 1712 Mhz (+7%), нещо, за което е трябвало да се увеличи стойността на Power Limit до 125%. В такъв режим на работа, бенчмарка Unigine Heaven е отчел консумация на енергия от картата, която е нараснала до 440 вата. Имайте предвид, че в съответствие със спецификациите на PCI-SIG, видео-карти оборудвани с по два 8-пинови конектора за допълнително захранване, не трябва да консумират повече от 375 Вата.

Остава да се надяваме, че игровите видеокарти Radeon RX Vega, дебютът на които ще се проведе в края на този месец, ще се различават от своя професионален аналог с по-скромно ниво на консумирана електроенергия.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари