7.6 C
София

Конкурс за създаване на оръжие от подръчни средства

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

DARPA се съсредоточва върху изучаването на най-необикновените оръжия, които могат да бъдат използвани от терористите. Те не разполагат със съвременни оръжия, но са изключително изобретателни в създаването на смъртоносни оръжия от подръчни средства. Масово продаваните дронове се усъвършенстват и се използват за доставка на взривни вещества и за шпиониране. Най- популярният детонатор за взривяване на бомби при терористите е телефонът Nokia 105. Експертите считат, че причина за това е надеждността на апарата и дългото време на автономна работа.

 

DARPA обяви конкурс с име Imrov, в рамките на който се приемат проекти за създаване на нестандартно оръжие – „продукти и системи, които носят потенциална заплаха към текущи военни операции, оборудване или персонал, и са сглобени главно от комерсиално достъпни устройства и технологии“.

Според правилата на конкурса се разрешава „цялостното преконфигуриране, промяната на основното предназначение, модифициране и комбиниране на комерсиално достъпните технологии по всякакъв начин“.

Победители в Imrov могат да станат модерите и хакерите, които успеят да измислят и създадат оръжие с максимална ефективност, при най-малко изразходвани парични средства.

От всички представени проекти ще бъдат избрани два, като всеки от тях ще получи финансиране в размер на $40 000 и две седмици за сглобяване на прототипа. В случай на необходимост, могат да бъдат отпуснати още по $90 000.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини