Лаптопите на Huawei се завърнаха в магазините на Microsoft

0
1546

Миналия месец компанията Microsoft престана да продава лаптопите на Huawei поради напрегнатите отношения между САЩ и Китай, както и заради включването на Huawei в черния списък на САЩ, с което на китайския производител бе забранено да използва американски компоненти, хардуер и технологии.

Но днес се вижда, че лаптопите на Huawei са се завърнали в магазина Microsoft Store. В онлайн и офлайн магазините на софтуерния гигант отново могат да се купят MateBook 13, MateBook и MateBook X Pro. Засега за Pro версията се изписва, че не е налична. Представител на Microsoft отбеляза, че корпорацията внимателно наблюдава случващото се и своевременно реагира на указанията от страна на правителството и на последствията от търговската война с Китай. И понеже пълното блокиране на китайската Huawei бе отложено за неопределено време, Microsoft възобнови продажбите на вече съществуващите устройства на Huawei в Microsoft Store.

Представителят на Microsoft специално подчертава, че става дума само за наличните в складовете компютри. Тоест, след продажбите на всички лаптопи на Huawei, мобилните устройства на китайската компания може отново да изчезнат от магазина на Microsoft.

Софтуерния гигант допълни, че в Microsoft Store ще се продават единствено стоки, съответстващи на американското законодателство. И тъй като пълният блокаж на Huawei все още не е влязъл в сила, а местните власти дадоха отсрочка, Microsoft счита, че може да продава сегашната продукция на Huawei.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за