На CES 2020 показаха новия интерактивен холографски 3D дисплей Looking Glass

3
959

Компанията Looking Glass представи на голямото изложение CES 2020 едноименния 3D дисплей, който вече има 8К резолюция. Най-интересното в тази технология е възможността да се гледа триизмерно изображение под всякакъв ъгъл, без да се налага използването на специални очила или шлем.

Новият дисплей е интерактивен – тоест, потребителят може да взаимодейства с триизмерното изображение. Още по-интересно е, че във видеоигрите е възможно отвън да се насочи светлината на фенерче към 3D изображението, след което тя се появява и в самата игра.

Това е на практика първият в света дисплей, който може да показва качествени холограми с висока резолюция. Това е 32-инчов 3D дисплей с 4К резолюция, показващ 33,2 милиона пиксели. За разработчиците се предлагат още два модела с по-малък размер на диагонала. Необходимото светлинно поле се създава от 45 оптични елемента.

Компанията Looking Glass бе създадена преди четири години и привлече $14 милиона инвестиции за създаването на тази своя нова технология. Инвеститорите са известни компании и е напълно възможно мониторите Looking Glass да се наложат на пазара.

Съоснователят на компанията Шон Фрейн каза, че към новите 3D монитори много голям интерес проявяват големите компании, които вече създават собствени сценарии за използване на новата технология.

Потенциалът на Looking Glass е наистина голям. Тази технология може да се използва във видео чата, в изкуството, в игрите, в медицината и т.н.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
уя ми холографски...
уя ми холографски...

Ако наистина бяха холографски, това значи като погледнеш дисплея от задната страна, да видиш гърба на тоя, дето му гледаш отпред лицето. А не някакъв смешен сензор за осветеност на екрана + софтуер, който изменя яркостта на части от картината според осветеността.

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Има холограми вече, които „можеш да и видиш „г*за“. Една от най-старите изложени холограми можеш да видиш във националния музей в Лондон. А една от най-новите („с употреба за арт цели“), можеш да видиш в Барселона, забравих името на галерията, но се съмнявам да стигнеш по-далеч от компютъра у вас и предубежденията си за това кое, как е без да си видял и себе доказал, преди да говориш глупости. Или защото не обиколиха с камерата отвсякъде и давай глупости да бълваме. :X

до бай Мъдьо Водния
до бай Мъдьо Водния

То холограми има отдавна, ама такова животно като „холографски дисплей“ реално няма и не се очертава да има в обозримо бъдеще! Ама важно е да се измислят бомбастични наименования, за да се вземат парите на балъците… Както правеха до преди 3-4 години с „3D“ телевизорите и мониторите, които в крайна сметка се оказаха едно голямо недоразумение.