Нова информация за чипсетите AMD X570 и B550

2
1053

Заедно с централните процесори Ryzen от серия 3000 (Zen 2), компанията AMD възнамерява да представи и чипсетите X570 и B550. Дънните платки с новата системна логика ще поддържат новите процесори и ще са напълно съвместими с PCI Express 4.0. В продаваните към днешен ден дъна, PCI Express 4.0 се поддържа само частично.

Разбира се, редица компютърни ентусиасти си задават въпроса, какво ново ще се появи с обновяването на платформата АМ4. Представителите на Advanced Micro Devices засега не коментират, но партньорите на компанията с по-словоохотливи. Уеб порталът Gamers Nexus публикува някои интересни подробности за чипсетите на AMD от серия 500:

  • AMD разработва новите чипсети изцяло със със собствени сили, без да използва услугите на ASMedia. Предишната системна логика бе създадена от тайванския изпълнител
  • Част от входно-изходната логика на сървърните AMD EPYC ще бъде използвана в X570
  • Разсейваната топлина достига 15 W, докато днешните чипсети разсейват 6-8 W. Това е косвен признак за сериозни промени в дизайна на чипсета и увеличената пропускателна способност на интегрираните контролери. Изискванията към радиатора нарастват незначително
  • AMD възнамерява да представи чипсетите от среден клас B550 няколко месеца след излизането на X570. Най-вероятно е това да стане през третото тримесечие на тази година

Очаква се първите инженерни дъна с AMD X570 да бъдат показани на изложението Computex 2019, което ще протече от 28 май до 1 юни в Тайпе.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Надблюдателкламе Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
кламе
кламе

„задават въпроса, какво“ – > По-добре е никъде да не използвате никакви препинателни знаци! Позор!

Надблюдател
Надблюдател

Все едно сме 90те аман от чипсети айде интегрирайте тез глупости вътре в процесора и направете един СоК Система на Чип (System on Chip SoC).
Ако ги немаше цените щеха да са доста по ниско а и акопаметта беше ж процесора па дори и да е малко още по ефтини щеха да са едно 100 долара по ефтино.
Просто скапаните буфери и излишните изводи на чиповете само ги оскъпявят и то излиш даже се чудя що не се обменят данните директно по оптичен кабел и са намали още таз глупава медна епоха.