14 C
София

Новите чипове DDR5 памет на Samsung увеличават капацитета на една планка до 768 GB

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Оперативната памет тип DDR5 за персонални компютри се очаква да излезе на пазара към края на тази година и да осигури съществен ръст на скоростта за обмен на данни. Въпреки че повечето потребители едва ли дотогава ще започнат да си купуват плочки оперативна памет с капацитет над 16 или най-много 32 GB, новите решения на Samsung дават възможност на професионалистите значително да увеличат информационния обем на използваната от тях памет.

Преди месец се появи информация, че Samsung работи върху планка оперативна памет с капацитет 512 GB. Сега уеб-порталът Tom’s Hardware съобщи, че след анонса на новите чипове памет с капацитет 24 GB всеки, информационният обем на една плочка DDR5 оперативна памет вече може ли достигне 768 GB. Това никак не е малко – цели три четвърти TB в рамките на само една единствена планка оперативна памет.

Едва ли на обикновените потребители и на геймърите ще се наложи да използват подобен хардуер. Като се има предвид, че цената на тези планки памет никак няма да е ниска, става ясно, че тези планки ще се използват в сървърите и другите професионални решения, включително научни изчисления, най-различни симулации и т.н. От друга страна, излизането на RAM чипове с капацитет 24 GB със сигурност означава намаляване цените на оперативната памет за обикновените потребители.

Абонирай се
Извести ме за
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини