Новите Cintiq графични дисплеи на Wacom предлагат професионализъм на по-ниска цена

0
203

По-рано тази година по магазините се появи новият продукт на Wacom – графичният таблет/дисплей Cintiq 16 с цена от $649. Това е най-евтиното предложение за продукт от този тип на Wacom, компания, която се слави със сравнително скъпа периферия. Сега каталогът се допълва с още един бюджетен (доколкото е възможно) таблет Wacom Cintiq 22. С тези продукти японската фирма се конкурира с наскоро популяризиралите се китайски продукти на XP-Pen и Huion, предлагащи функционални графични таблети на ниски цени.

Новата Cintiq 22 обаче не може да се класифицира в категорията „евтини таблети“. За почти двойно по-високата цена от $1 199 потребителят получава единствено по-голям 21,5-инчов екран (в сравнение с 15,6 инча). Иначе между двата модела няма разлика в хардуера. Новите Cintiq са оборудвани с модерния безжичен стилус Wacom Pro Pen 2 с 8 192 нива на натиск и разпознаване на наклона. Докато Cintiq 16 има вградени крачета в корпуса си за изправяне, модел 22 идва с отделна стойка, която да го държи под определен ъгъл. Устройствата се свързват към Windows или Mac персонални компютри посредством HDMI и USB 2.0 портове.

Това, което ще липсва в сравнение със скъпите Cintiq Pro модели, е качеството на дисплея. Той ще бъде от матово стъкло с FullHD резолюция и 72% покритие на цветовото пространство според NTSC стандарта (Pro моделите идват с 4К панели със 100% Adobe RGB покритие). Освен това няма да можете да свържете безжичното дистанционно с ExpressKey клавиши или Bluetooth клавиатура.

По тази причина Wacom класифицира новите Cintiq таблети като предназначени за ученици и „млади професионалисти“. Въпреки всичко китайските производители все още предлагат по-изгодни сделки, но Wacom се слави с най-доброто качество в тази област и затова е изборът на много креативни студия и артисти.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за