Нови изображения на 7 nm процесор на AMD с архитектура Zen 2 и 64 ядра

1
1021

Инженерните образци на 7 nm процесори EPYC от фамилията Rome неведнъж бяха демонстрирани от трибуните на най-различни мероприятия, а сега уеб ресурсът TechThought публикува изображението на още един процесор от този тип, показан на стенда на корпорацията Dell EMC. Уеб порталът е на мнение, че щом някои клиенти вече разполагат с образи на новите процесори с архитектура Zen 2, то официалният анонс на тези чипове ще се състои съвсем скоро.

Цветовата корекция на снимката е направен с цел повишаване на контраста, за да могат по-добре да изпъкнат надписите върху капачката на процесора. Това е важно, понеже редица потребители определят честотните характеристики на чиповете именно по тези надписи. Втората снимка показва EPYC процесор с махната капачка, произвеждан чрез 7 нанометров технологичен процес.

Дизайнът на кристалите върху подложката на новите процесори отдавна е известна. Продълговатият кристал в средата се произвежда чрез 14 нанометров технологичен процес и включва системната логика за осъществяване на връзката между ядрата, контролера на оперативната памет, както и за входно изходните операции. По-малките чиплети се произвеждат чрез 7 нанометров технологичен процес и включват до по осем процесорни ядра с архитектура Zen 2. Това означава, че новите Zen 2 процесори на AMD могат да имат до 64 ядра. Кеш паметта от трето ниво на 64-ядрения AMD EPYC ще бъде впечатляващите 256 MB.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ivan
Ivan

Нямам търпение да ги пуснат!!!