Нови подробности за SoC Intel Atom ValleyView

0
27

Източник публикува нова порция информация за бъдещите еднокристални (SoC) Intel Atom системи, с кодовото име ValleyView.

За основа на ValleyView служи микроархитектурата Silvermont, която ще подобри значително производителността на процесора. Графичното ядро ще бъде взаимствано от Core процесорите (Ivy Bridge), което също ще подобри графичната производителност в системата. Освен това, в някои модели, броят на изчислителните ядра ще се увеличи от 2 на 4.

Сферата, в която ще се използват SoC ValleyView е много обширна и обхваща различните мобилни устройства, таблетите, а дори и настолните компютри. Процесорите за всеки сегмент ще получат собствено, оптимизирано за конкретната област, ядро, което е възможно да включва допълнителни компоненти и да предлага допълнителни възможности. Така например, мобилният вариант на ValleyView ще поддържа енергопотреблението си ниско, а настолния – не.

Моделите са с разширен температурен диапазон и могат да работят в пределите от -40 ° C до 110 ° C. Те ще имат едно, две или четири процесорни ядра. SoC от начално ниво с едно ядро в процесора ще е с тактова честота 1.3-1.6 GHz, а графичния процесор – 400 MHz. Моделите от среден клас ще имат по две ядра в CPU (1,2-1,5 GHz), а GPU ще работи на 533 MHz. 2-ядрените модели от горния сегмент ще работят при честоти от 1.5-1.7 GHz (CPU) и 667MHz (GPU). Интегрираните контролери за паметта в моделите от начално и средно ниво ще имат само един канал, а останалите SoC – два. Във всички случаи, TDP няма да надвишава 6W.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари