Нови снимки на кристалите на процесора Ryzen 5 3600

11
727

За по-доброто разбиране на различните устройства около нас почти винаги подразбира тяхното разрушаване в името на науката, като централните процесори не са изключение от това правило.

Добре известният специалист на „инфрачервения ракурс“ Fritzchens Fritz вече строши един от новите процесори Ryzen 5 3600, за да покаже структурата на неговите кристали при голямо увеличение. Чиплетите на процесора не само са отделено от подложката, но и са заснети отделно от процесора.

Да напомним, че кристалът, съдържащ входно изходната логика и контролера на паметта, се намира отделно на подложката и се произвежда чрез 12 нанометров технологичен процес. Самите процесорни ядра и кеш паметта от трето ниво се намират на отделни кристали – чиплети, които се произвеждат чрез 7 нанометров технологичен процес. Тяхната снимка с голямо увеличение показва, че структурата на тези 7 nm кристали е по-регулярна.

Във фотосесията е включена и снимка, която претендира за известна художествена ценност.

Да си припомним, че процесорът Ryzen 5 3600 разполага с шест Zen 2 ядра с поддръжката на многопоточна работа и 32 MB L3 кеш памет. Чипът работи с тактова честота от 3,6 GHz до 4,2 GHz при TDP 65 W. Кеш паметта от второ ниво е 3 MB. Процесорът е с отключен множител и се произвежда от TSMC чрез нейната 7 nm FinFET технология. Поддържа се двукналана работа на DDR4 оперативна памет с честота до 3200 MHz.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
10 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

По добре изглежда от снимка на минтелски процесор, там се виждат еврейски лица, буболечки, отоплителни уреди….

Бахти
Бахти

Само на болните мозъци могат да им се привиждат нещата които си описал… 🙂 🙂 🙂

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Тебе те знаем, че си интелска пoдлoгa, нещо друго да споменеш ? Описаното по горе е така, или искаш да кажеш, че няма евреи в борда на директорите/ инвеститорите, интел не правят печки/ фурни и нямат и тон уязвимости, ако твърдиш това, значи си абсолютно мaлoyмeн и нямаш никаква връзка с реалността шизo..

Бахти
Бахти

Цитат:

„По добре изглежда от снимка на минтелски процесор, там се виждат еврейски лица, буболечки, отоплителни уреди….“

„ако твърдиш това, значи си абсолютно мaлoyмeн и нямаш никаква връзка с реалността шизo..“

Сам си си го казал и е много забавно отсрани да ти се гледа диалого-монолога, който водиш сам със себе си… 🙂 🙂 🙂

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Ааа бе я пали мотора бе oлигoфpeн, че си мега TЪПoтo парче пиш пълен минус си, как некой напише нещо лошо за прогнилите корпорации хаЙнтел и БЕЗвидео и рипаш, все едно са ти наврели една пръчка в задния двор, такива ПОДчовеци с такова поведение са супер жалки, даже имаше такава песен хахахах…

Без да искаш нещо умно си рекъл сeлянинo, наистина е по добре сам да говоря или със стена, че с такива индивид с аутизъм няма смисъл…

Бахти
Бахти

Нямаш си и грам идея колко си жалък, налЕ?! Ако не беше тъжно/трагично, щеше да е смешно, но както и преди съм ти казвал, накуата е безсилна за теб.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

„Нямаш си и грам идея колко си жалък, налЕ?! “ Така е жальо нямаш си идея колко си..
Какво означава „накуата“ освен кyx си бил и НЕграмотен…
Плямпай, лапай мухите никой не му дреме за празните ти приказки, щото може да види що за пpocт селяндyp си, интел и нвидия не им дреме за мижитypка кат тебе, те са си направили парите и даже се смеят пък ти се пеняви пoмияp такъв, бас държа, че си с някаква бракма от време оно начален сокет 775…

Бахти
Бахти

🙂 🙂 🙂
Не е истина!
Да, всички ти виждат простотията и неграмотността.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

„Да, всички ти виждат простотията и неграмотността.“ да виждат ти я…
Ти си една мижитypка, лyмпeн, пoдлoгa, ceляндyp, пpoшляк, и yмcтвeнo изостанал ПОДчовек, тия дет са те създали още съжаляват за грешката си, то реално ти си един нeycпeшeн aбopт и дънна клoaкa на и без друго блатното ни общество.. Няма какво да се гледа то се вижда само от коментарите ни, кой колко е умен, аз най малкото имам доста по богат речник от едноклетъчно, като теб пoдлoгo..

Бахти
Бахти

Идея си нямам как още те търпят освен ако не си един от авторите, а може би и главния на КАЛната дата?!
С този правопис освен да се класираш за обслужването на някоя фекалка, на друго място няма да те вземат на работа.

Бесен язовец на оня с коня
Бесен язовец на оня с коня

А тебе, предвид колко си пpocт, това питал ли си се ? За мен не се безпокой, като имам бизнес отношения общувам с много по начетени хора, дето са мнооого нива над такива сeляци, като теб. А и нека те светна леко селски, че има хора занимаващи се с биткойн още от преди 2010 година, съответно ква работа, кви 5 лева, само това ще ти кажа, а работата е за такива бедняци и кaлтaци, като теб.. И що храниш хората пишещи статиите бе пpocтaк, не те ли е срам със сигурност тия хора са много по начетени и умни, щом… Виж още »