fbpx
-1.4 C
София

Анонс на дънните платки MSI B450 MAX с поддръжката на Ryzen 3000

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компанията MSI официално представи своите първи дънни платки с AM4 сокет от серията MAX, ключовата особеност е директната поддръжка на новите процесори AMD Ryzen 3000, произвеждани чрез 7 нанометров технологичен процес. Те имат удвоен размер на UEFI чипа. В останалото това са добре познатите и от други производители дъна с чипсета B450. Серията включва дънните платки B450 Tomahawk MAX, B450M Mortar MAX, B450-A Pro MAX и B450M Pro-VDH MAX.

Благодарение на двойния капацитет от 256 Mb (32 МБ) на UEFI чипа, новите дънни платки не само са съвместими с всички AM4 процесори с архитектура Zen, Zen+ и Zen 2, но и запазват всички функционални възможности. Да си припомним, че във фърмуерите с поддръжката на Ryzen 3000 за старите платки, често пъти се ограничават някои функции и/или е премахнат микрокода за неактуалните CPU и APU.

Дънните платки MSI B450 MAX са адресирани преди всичко към хората, които възнамеряват да сглобяват компютърни системи с новите 7 nm процесори, но нямат нужда от поддръжката на новата PCI Express 4.0 шина. PCI Express 4.0 интерфейсът се поддържа от по-скъпите дъна, базирани на чипсета X570.

В анонса няма информация за цената на новите дънни платки. Но можем да предположим, че те ще са само малко по-скъпи от продаваните сега дъна без MAX в името.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини