fbpx
17.7 C
София

Ново устройство измерва повишената температура от разстояние 182 метра

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Учените от Федералния изследователски център в Крейн, Индиана, разработиха комплект сензори и специализиран софтуер за измерване на човешката температура на големи разстояния. Системата е създадена съвместно с Лабораторията за военноморски изследвания на САЩ (Navy Lab) и вече е лицензирана за болниците в окръг Грийн, щата Индиана. Болничните служители ще използват новите детектори за откриване на болните от COVID-19 още докато се приближават към клиниката.

‘Тъй като новата технология определя температурата на отделния човек в тълпата на големи разстояния, тя е по-гъвкава в сравнение с всички други решения, предложени досега. Новите детектори ще намалят сривовете в нормалната работа на болниците, понеже персоналът ще може по-ефективно да се дистанцира от посетителите, които идват с температура. По този начин става възможно да се вземат по-точни и по-бързи решения относно необходимостта от налагане на карантина’ – заяви Стейси Бърис, директор на болница в окръг Грийн, Индиана.

Създателите на новия детектор не разкриват подробности за своята работа и само споделят, че тяхната система може да работи на всеки лаптоп с поне един USB порт, който се използва от инфрачервения сензор и от хардуера за измерване на температурата. Важен момент е, че това устройство идентифицира треската в реално време – скоростта за анализ на температурата на пределното разстояние от 182 метра става само за 0,016 секунди.

Новата технология се базира на 300 патента, свързани с COVID-19.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини