AMD опроверга своята предишна информация за поддръжката от операционната система Windows 7 на новите процесори AMD Ryzen. В началото на месеца се появи информация, че AMD ще предлага драйвери за Windows 7, осигуряващи работата на новите процесори с тази ОС. Но сега компанията съвсем ясно и официално обяви, че подобни драйвери няма да има.

За постигане на максимална сигурност и производителност на нашите десктоп процесори AMD Ryzen, по-рано известни с кодово име Summit Ridge, AMD ги тества с две различни поколения операционни системи – Windows 7 и Windows 10“ – казаха пред PCWorld представителите на AMD. „Това бяха само тестове. Поддръжка и драйвери за десктоп процесорите AMD Ryzen ще има само за операционната система Windows 10„.

Причината за това решение може да се разбере. Процесорите и хардуера са взаимосвързани и се развиват паралелно. Но създателите наизлязлата през 2009 година операционна система Windows 7 нямаше как да предвидят особеностите, които ще предложат производителите на процесори през 2016-2017 години. И въпреки, че AMD се убеди в работоспособността на Ryzen в средата на Windows 7, това съвсем не означава, че старата ОС е в състояние да поддържа всички възможности на новите процесори.

Най-разочаровани от официалната позиция на AMD са геймърите, които се оказаха на кръстопът: дали да продължат да използват старата и позната Windows 7 и да закупят процесори Ryzen с надеждата, че ще се появят съответните драйвери или да се обновят до Windows 10 и да използват всички възможности на новите процесори.

Абонирай се
Извести ме за
guest
18 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари