Патент сочи, че Surface Pro 8 може да има соларно захранване

0
290

Факт е, че що се отнася до преносимите компютри има безкраен избор на марки и модели. Често се осланяме на личните си предпочитания и няма кой знае какви технологични разлики между продуктите.. Производителите рядко адресират проблема с живота на батерията. Да, предлагат ни се все повече и повече часове, но в крайна сметка има шанс да останем без батерия, когато ни трябва най-много.

Microsoft може би готви нещо, което ще реши този проблем.

Това ще е Surface Pro 8 устройство, което ще може да се зарежда от слънцето чрез соларни панели

Microsoft иска да патентова в САЩ Surface Pro Type Cover (стойка и клавиатура) с вградени слънчеви панели на гърба на стойката. Документите са подадени през втората половина на 2018, но информацията се появява чак сега, разпространена от Windows Latest.

На схемата се виждат четири панела, които използват слънчевата светлина, за да захранват машината. От Microsoft твърдят, че и изкуствената светлина може да свърши работа. Аксесоарът ще може да зарежда устройството в реално време, докато се използва.

Патентът допълва, че може да се използват повече от четири панела и те да бъдат най-различни. Това включва монокристални, поликристални, тънкослойни аморфни силициеви и фотоволтаични соларни панели.

Дизайнът на стойката е направен с възможност за позициониране спрямо източниците на светлина.

Като с всички останали патенти, няма гаранция, че този ще се превърне в реален продукт. Надяваме се обаче от Microsoft да се справят с начинанието.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за