fbpx
15.8 C
София

Поглед върху Micro Arcade – конзола с големината на дебитна карта

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

На света съществуват два вида портативни конзоли – малки хибриди (като Nintendo Switch) и много, много микроскопични конзоли.

Преди няколко години беше стартирана кампания в KickStarter за финансиране на проект за платформата Arduboy. Устройството е с размерите на дебитна карта и беше разпространявано на програмисти, които искат да разработват мини-игри. Така студио Super Impulse направи Tetris Microcard, чиято единствена цел е да стартира… Тетрис. Сега същият разработчик на тази конзола е повишил нивото си и се подготвя да пусне на пазара много по-съвременната Micro Arcade. За разлика от първобитната Tetris Microcard, тази конзола може да изпълнява цели две игри (максимум). Тя ще се продава за скромната цена от 25 долара.

Както разбрахте, размерите на Micro Arcade са малки – 8,4 на 5 на 0.8 сантиметра. Да, определено е малко по-дебела от действителна дебитна карта, но ако махнете всичко от портфейла си, ще остане достатъчно място за нея (а може би ще успеете да си вмъкнете и действителна дебитна карта). На това малко пространство са побрани живописен LCD дисплей и осем бутона. Устройството работи с малки батерийки и се зарежда през micro-USB порта (успели са да вградят дори и него).

Според уеб сайта Gizmodo разработчикът Super Impulse ще представи новата конзола в панаира за играчки в Ню Йорк. Тогава ще бъдат демонстрирани седем модела, всеки с различна игра:

  • Pac-Man
  • Space Invaders
  • Frogger
  • Galaga
  • Galaxian
  • Rally X
  • Atari (ще може да играете Missile Command и Centipede)

Да, може би 25 долара звучат много за конзола, която изпълнява само една програма и ще ви докара схващане на пръстите, но в действителност тя струва много по-малко от Tetris Microcard. И освен това ще се разпространява в няколко цветни прозрачни корпуса (като Tic-Tac).

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини