8.1 C
София

Продажбите на видеокартата AMD Radeon Pro Duo започват в края на месеца при цена $1499

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

AMD съобщи датата за началото на продажбите на видеокартата Radeon Pro Duo. Картата с два графични чипа ще се появи на пазара на 26-ти април тази година.

 

Официалният анонс на видеокартата AMD Radeon Pro Duo се състоя през месец март. Тя е оборудвана с два графични процесора Fiji с по 4096 графични ядра. Като цяло, видеокартата разполага с 8192 графични ядра. Използва се 8 GB (2×4 GB) HBM памет.

 

AMD не без основание нарича Radeon Pro Duo най-мощната видеокарта в света. Нейната теоретична производителност е 16 TFLOPS. Конкурентът Nvidia предлага GeForce GTX 980 Ti с производителност 5,63 TFLOPS, а Radeon R9 Fury X – 8,6 TFLOPS, но само с един графичен процесор.

 

Radeon Pro Duo използва водно охлаждане с два независими модула, а радиаторът е общ и се охлажда от 120-милиметров вентилатор. Двучиповата видеокарта разсейва немалките 375 W топлинна енергия.

 

AMD позиционира новата видеокарта Radeon Pro Duo като решение за най-взискателните геймъри, които вече имат 4К монитори и се готвят да експериментират във виртуална реалност, както и за програмисти за виртуална реалност.

Очаква се появата на различни тестове на новата Radeon Pro Duo, от които да стане по-ясно, за какво ще бъдат дадени тези пари.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини