1.9 C
София

Китай създава изкуствен интелект, който да пребори AlphaGo на Google

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Вече разбрахме, че изкуственият интелект на Google с име AlphaGo разгроми многократния световен шампион Ли Седол в играта Го. Но съвсем скоро ИИ AlphaGo ще се срещне с играч от неговия клас – нова самообучаваща се компютърна система с изкуствен интелект, която се разработва от китайски учени, инженери и програмисти.

 

Специалистите са част от екипа на China Computer Go, а за намерението да бъде организирана битката на двата изкуствени интелекта бе съобщено на мероприятие, организирано от ръководството на компанията China Computer Go и асоциацията Chinese Association for Artificial Intelligence. Работата по китайският ИИ трябва да бъде завършена през тази година и навярно още в началото на 2017 година ще можем да наблюдаваме битката между американския и китайския ИИ.

Да си припомним, че победата на ИИ AlphaGo срещу 33-годишния Ли Седол бе съвършено неочаквана, понеже той е многократен световен шампион в тази игра и много силен играч.

Целта, която си поставиха специалистите от Google DeepMind със създаването на AlphaGoм бе реализирането на нови технологии за самообучение и адаптация на изкуствения интелект към резки промени на ситуацията. Ако китайските специалисти успеят да създадат нещо подобно, можем да станем свидетели на нови битки и сражения в полето на играта Го.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини