fbpx
9.3 C
София

VideoStitch Orah 4i може да записва 4К панорамно видео

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Повечето съвременни системи за заснемане на 360 градусово видео имат големи размери и много често се налага сглобяването на крайното видео от множество клипове. Компанията VideoStitch реши да улесни работата с панорамното видео с висока резолюция и предложи камерата Orah 4i с малки размери, която може не само да заснема 4К панорамно видео, но и да го излъчва в реално време.

 

Габаритните размери на панорамната камера Orah 4i са 7,7 милиметра при тегло 482 грама. Корпусът на устройството е направен от алуминий и се събира в джобовете на дрехите. За работа в реално време се използва специалната приставка Stitching Box. Тя се включва към камерата и нейният мощен хардуер обработва получените изображения. Панорамите, заснети с VideoStitch Orah 4i са много подходящи за VR шлем, но това не е идеалното решение за 360 градусов стрийм в реално време, понеже забавянето на сигнала от реалността е около 30 секунди.

Stitching Box изисква външно захранване. Свързването с компютърна система става чрез стандартните интерфейси или чрез безжична Wi-Fi връзка. Работата с устройството е лесна и не са необходими някакви специални настройки.

 

Самата камера VideoStitch Orah 4i се продава при цена $1800, а комплектът заедно с приставката за работа в реално време струва $3600.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини