fbpx
7.9 C
София

Процесорите AMD EPYC влизат в следващото поколение системи за съхранение на данни на Hewlett Packard Enterprise Storage

Новите HPE Alletra 6000 използват високата производителност и поддръжката на PCIe 4 на сървърните чипове AMD EPYC за най-добра ефективност при обработката на данни

Най-четени

AMD съобщи, че процесорите AMD EPYC  са в сърцевината на новото предложение на Hewlett Packard Enterprise (HPE) – Alletra 6000. Това е инфраструктурно решение за облачно съхранение на данни, което поддържа важни бизнес приложения, работейки в дигиталния облак.

Новите системи HPE Alletra 6000 използват процесорите AMD EPYC 7002 серия, които разполагат с 8 до 64 високопроизводителни ядра. Освен това, те поддържат PCIe 4 интерфейса с повишена пропускателна способност, за да предложат до 3 пъти по-висока производителност от предишните HPE Nimble Storage решения базирани само на флаш памет. HPE Alletra 6000 е предложение за смела промяна в начина на работа с данни, тъй като позволява на ИТ отделите да преминат от притежаване и поддръжка на инфраструктура за данни към осъществяване на достъп и използване на данните при поискване и „като услуга“.

“Процесорите AMD EPYC дават на HPE Alletra 6000 ултраефективна архитектура, която е проектирана да осигури висока, постоянна производителност с водеща в индустрията ефективност на работа с данните“, каза Омер Асад, вицепрезидент и генерален мениджър, Primary Storage, HCI & Data Management Services в HPE .

„Успяхме да използваме високия брой ядра и увеличената честотна лента, поддържана от PCIe 4 поддръжката на процесорите AMD EPYC, за да доставим система, която осигурява голяма ефективност за критични за бизнеса натоварвания със строги ангажименти по отношение на услугите за отказоустойчивост и производителност“

С новата HPE Alletra 6000, процесорите AMD EPYC помагат на HPE да създаде следващото поколение системи за съхранение на данни и да позволи на своите клиенти да получават достъп до ново решение, което:
  • Осигурява широк избор на броя ядра – от 8 до 64 – с EPYC 7252, EPYC 7302, EPYC 7502 или EPYC 7742;
  • Удвоява обемът обработени данни на процесорен цокъл в сравнение с предишните поколения решения;
  • Поддържа до 54 SAP Hana модула и максимум 216 SAP Hana модула при използване на модела HPE Alletra 6090, което става възможно с високите изчислителни характеристики и опции за свързване на процесорите AMD EPYC 7002;
  • Създава холистична система HPE GreenLake използваща процесорите AMD EPYC, която предлага визията Unified DataOps, с Data Services Cloud Console и облачни услуги за данни.
Екосистемата на AMD EPYC се разраства

Процесорите AMD EPYC продължават да поддържат нови решения и хардуер, улеснявайки клиентите да изпитат производителността и възможностите им техните центрове за данни или хибридна облачна среда.

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на новата Need for Speed: Unbound: спираща дъха надпревара в отворен свят

Великанът на състезателните игри се завръща с поредното си превъплъщение. Обещавайки напълно преработен модел на управление и с разработчика на Burnout Criterion зад волана,...

Подобни новини