Процесорите Intel Core i5 от 10-то поколение ще догонват Core i7 от серия 8000

0
877

Съвсем скоро Intel възнамерява да представи на пазара десктоп процесорите Comet Lake-S заедно с масовата платформа LGA1200. Флагман в новата серия ще бъде 10-ядрен Core i9 чип, а останалите продукти ще имат осезателен ръст на производителността в сравнение актуалните към днешен ден модели.

Така например, Core i3 от 10-то поколение ще поддържа Hyper-Threading технологията, с което не можеха да се похвалят неговите предшественици. Аналогични нововъведения очакват и процесорите Core i5. Информацията бе взета от базата данни на тестовия пакет SiSoftware Sandra, където бе тестван инженерен екземпляр на новия CPU.

Въпросният процесор Core i5 е работил в мини компютъра ECS SF110-H470, за който преди два месеца се появи информация, че в през есента ще започне неговото производство. Не е трудно да се досетим, че дънната платка се базира на чипсета Intel H470, който все още не е представен официално.

Процесорът има 6 ядра с поддръжката на многонишкова работа и 12 MB кеш памет от трето ниво. Грубо казано, това е десктоп чипът Core i7 от осмо поколение (Coffee Lake-S), но за платформата Intel LGA1151-v2. Долната честота на този чип е 2,0 GHz, което е типично за инженерните екземпляри.

Поредният скок в производителността на масовите процесори на Intel се дължи преди всичко на ожесточената конкуренция с процесорите на AMD от серия 3000, които разполагат с до 16 ядра.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за