Процесорът Intel Core i9-9990XE ще се продава само на закрити аукциони

8
992

Успехът на „юбилейния процесор“ Core i7-8086K подбуди Intel към нови експерименти за представяне на централни процесори със специално подбрани кристали. Уеб порталът AnandTech съобщи, че серията чипове за HEDT платформата LGA2066 съвсем скоро ще бъде допълнена с 14 nm процесор Core i9-9990XE. Главната особеност на новия CPU е високата тактова честота – 4 GHz, която се повишава до 5 GHz в режим Turbo Boost.

Интересно е, че този процесор няма да може да бъде закупен от магазините. Той ще се предлага само на производителите на персонални компютри, при това единствено на специални аукциони, които ще се провеждат един път на всяко тримесечие. Първият аукцион трябва да се състои тази седмица, като в него са допуснати да участват само три компании. Цената на Core i9-9990XE ще се определя по време на търговете. Според пазарните анализатори, ще бъдат предлагани само няколко стотици чипове на тримесечие.

Температурният коефициент на процесора Intel Core i9-9990XE е 255 W, а захранването на LGA2066 сокета трябва да издържа сила на тока до 420 А (при напрежение 1,3 V това са 546 W консумация на електрическа енергия). Едновременно с това процесорният гигант не поема никакви гаранции – цялата отговорност пада върху раменете на производителите на персонални компютри. Ще е интересно да разберем, колко общо желаещи ще има за закупуването на специално подбраната версия на Core i9-9990XE.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
2 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
Athlon64 strikes back....Кристиан БорисовassaUserИлиян Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментар
Коментар

тва е подигравка, не само с потребителите ами и с производителите.

assa
assa

Бахти печките, почти 3 пъти повече ток от AMD за същия брой ядра и същите честоти, а да и 4-5 пъти по-високи цени.

Питанката
Питанката

Напълно си прав Асса

Илиян
Илиян

Чакам да излезе AMD Ryzen 9 16 ядра и 32 потока , като цената му ще е около 500 долара до колкото гледах. Този процесор ще си заслужава парите и при турбо честота от 5Гхц ще разцепва. А като излязат и новите видео карти от AMD, ще можеш да си вземеш хубава видео карта за половината пари и мощност 1080TI . Това някъде в средата на годината, така че тази година е времето да си обновиш компютъра и няколко години да не му мислиш.

User
User

Само не разбрах как Intel Core i9-9990XE е 255 W , а малко по надолу :LGA2066 сокета трябва да издържа сила на тока до 420 А (при напрежение 1,3 V това са 546 W консумация на електрическа енергия) , т.е този процесор половин киловат ли харчи или четвърт ?

assa
assa

255 са по-скоро някаква базова консумация, но може да има пикове като се включи турбо буста, при които да достигне над 300W+.

Кристиан Борисов
Кристиан Борисов

255W консумация…това правописа грешка ли е? Бахти капута братче…т’ва ще отвори дупка в цокъла бе да го еба! Къде са тръгнали тия пещерни хуманоиди от Intel с тия 14 ядра срещу AMD….дума не може да става за конкуренция! WX флагманите на AMD намят и няма и да имат конкуренция в близкото десетилетие! Съвсем се побъркаха тия от Intel…„вадят нож в престрелка”!

Athlon64 strikes back....
Athlon64 strikes back....

Ахахахах тоя процесор както и 9900к само сектанти биха си ги купили, после защо имало глобално затопляне хахах.. Той 9900к като знам какъв боклук и печка е, този само ще умножи консумацията доволно, а за цената без коментар, спокойно се взема Thread Ripper който смачква и прегазва това недоразумение..