Лаптопите с процесорите Intel Coffee Lake-H са почти готови да излязат на пазара. Съвсем скоро се очаква излизането на новите високопроизводителни мобилни процесори на Intel с шест ядра, предлагащи внушителна изчислителна мощност. Флагманът на тези процесори ще бъде чип от фамилията Core i9.

Както обикновено, първи успяха да тестват новите процесори китайските ентусиасти. Според изтичане, публикувано от уеб-портала Wobenben, флагманският шестядрен чип Intel Core i9-8950HK, демонстрира 204 точки в еднопоточния режим на теста Cinebench R15. Това е един много добър резултат за мобилен процесор.

От друга страна, сумарната производителност на процесора Core i9-8950HK (1083 точки), неизвестно защо се оказа по-ниска, отколкото при процесора Core i7-8850H (1288 точки) и процесора Core i7-8750H (1270 точки). Засега причината е неизвестна, но според специалистите, най-вероятната причина за този резултат са различните тестови конфигурации. Порталът Wobenben допълва, че тестовата платформа, на която е бил поставен флагманския процесор, не е давала възможност дори за кратковременно превишаване на TDP лимита от 45 W. Навярно именно това е причината за сравнително ниския резултат.

Новите чипове са тествани с помощта на бенчмарка Cinebench R15.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари