Работната група USB 3.0 Promoter Group, в която участват компании като Apple, Hewlett-Packard, Intel, Microsoft, Renesas Electronics, ST Microelectronics и Texas Instruments, обяви, че е приключила работата върху стандарта USB 3.2.

Новият стандарт ще даде възможност за още по-голямо нарастване на пропускателната способност и по-конкретно с от 5 до 10 Gb/s, което означава пропускателна способност до 20 Gb/s.

Новите USB 3.2 устройства ще бъдат обратно съвместими с по-старите, използващи универсалната шина версия 3.0 или 2.0. Особено важно е, че за новото оборудване, работещо с USB 3.2 няма да се налага закупуването на никакви специални кабели и сега продаваните обикновени USB Type-C кабели са подходящи за работа при скорост за обмен на данните от ниво 20 Gb/s.

Детайлната спецификация на USB 3.2 шината ще бъде публикувана по време на събитието USB Developer Days North America, планирано да се състои през месец септември тази година. Използването на новата версия на универсалната последователна шина се очаква да започне през втората половина на 2018 година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари