Статистика от Германия: процесорите на AMD се купуват 2 пъти по-често

9
991

Големият германски онлайн ритейлър Mindfactory.de публикува статистиката по продажбите на процесори на AMD и Intel за периода октомври-ноември тази година. Както се очакваше, чиповете на AMD се продават много по-добре от техните конкуренти. През месец октомври разликата в продажбите е достигнала 42%: 71% от дела на продажбите е на AMD и 29% е на Intel. През месец ноември разликата е намаляла до 38% (69% на AMD и 31% на Intel), но си е останала огромна.

Променена е и ситуацията с дохода от продажбите на процесори. През месец август тази година делът на продажбите на процесори на Intel е бил 56%, а на AMD – 44%. През септември двете компании са си разменили местата – 58% AMD и 38% Intel. През месец октомври разликата нараства до 18 пункта – 59% дял на AMD срещу 41%. А през месец ноември разликата е намаляла до 12% – 56% за AMD срещу 44% на Intel.

Mindfactory.de публикува и класацията на най-продаваните процесори:

  1. AMD Ryzen R5 2600
  2. AMD Ryzen R7 2700X
  3. AMD Ryzen R5 2600X
  4. Intel Core i7-8700K

По подобен начин се развиват събитията в сървърния процесорен сегмент, в който AMD бавно, но сигурно увеличава своя дял. И още, компанията от Сънивейл вече е готова със своите нови сървърни процесори EPYC (Rome), които ще се произвеждат чрез 7 нанометров технологичен процес.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
5 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ime
ime

Добри новини.

TGR
TGR

Дам, добри новини.
Вярно аз съм AMD fan boy, но не заради марката, а че винаги са предлагали перфектно съотношение цена/производителност/качество, за разлика от интел, които последните 10 години само като ябълките, само refresh-ват и вдигат цените без основа.

Анти-фейк нюз
Анти-фейк нюз

Дрогираш ли се?

Провери прозиводителността на Apple A чиповете през години преди да пишеш твоите глупости.

АйПад в момента има 90% по-бърз CPU от средната стойност на всички купени преносими лаптопи за последната година.

Мазен трол неграмотен.

TGR
TGR

Ще използвам твоята форма на израз, защото явно от такава разбираш. „Лигльо, смъркам чипове постоянно. А такива недоносени изродчета, като теб са причината да няма нормална комуникация. Отиди и си вземи новият iPad и си го наври, където слънце не изгрява, защото явно си тъпо и кухо iZombe. Когато вземат да слагат Ashit процесори по сървърите и прехвалените ябълки вземат да не ползват Интел процесори за техните лаптопи пак се изкажи. И сега сериозно. Начина, по който се изразяваш няма да постигне нищо освен да си го преместя от единият крачол в другият и няма с нищо да успееш да… Виж още »

Fake News
Fake News

@Анти-фейк нюз – Май ти се дрогираш и само повтаряш думите на другарите от Apple. Тия прословути 90% са базирани на един единствен benchmark, който е различен за iOS и PC. Няма нито едно сравнение с който и да е productivity software. Реално фактите са, че може би GPU-то на iPad Pro е по-бързо от 90% от вградените GPU-та на преносимите компютри, което не е много трудно да се постигне. 🙂

Dave
Dave

хахаха трол с име „Анти-фейк нюз“ разпространява фалшиви новини, или по скоро е лапнал като шаран и дори им вярва , иронично а?

Жоро
Жоро

Всичко е просто и ясно при процесорите.Пример , решавам да си взема компютър с добри характеристики за целта ми трябва добър процесор , решавам че процесора ще ми струва около 350 лева без ддс.От амд такъв е AMD RYZEN 5 2600X /MPK/ AM4 – 346 лева без ддс, от интел е I5-7400 /3G/6MB/BOX/LGA1151 – 359 лева без ддс с 10 лева е по-скъп от амд.Дъно памет диск и т.н. са на една цена и за двата модела.След като направим сравнение на производителноста се оказва че АМД е с около 60% по-бърз от интел.Значи проблема е решен взимаш амд и си… Виж още »

Dave
Dave

Мен ми е чудно как изобщо още има малоумници които да купуват интел… ама хората са казали глупостта се заплаща. Вместо да вземеш по бърз и по евтин райзен да те излъжат да вземеш по скъп и по бавен интел…

---
---

Глупостта ходи по хората, а не по гората, затова има и такива, които купуват интел.