Таблетите – все по-популярна платформа за пазаруване

0
49

Black Friday – най-очакваният ден от годината за любителите на потребителската електроника – приключи и сега е време за равносметка. IBM бяха едни от първите публикували щателен доклад базиран на вчерашните поръчки и продажби, за един аспект от който ви уведомихме тук.

По-интересно е, обаче, какъв тип устройства са използвали потребителите, за да търсят вълнуващи сделки. От IBM са категорични, че по-голямата част от пазаруващите са използвали таблети. По-големите мобилни устройства са били използвани с 55% повече, отколкото смартфоните, твърди се в доклада.

Интересното, обаче, е, че смартфоните са били по-използвани само за разглеждане на различни сайтове за електроника. 26,6% от посещенията на такива сайтове са дошли именно от телефони спрямо 15,3% – от таблети. Когато говорим обаче за реални продажби, таблетите имат безспорно преимущество: 16,5% от поръчките са били направени от таблет, а само 9% – от телефон.

Забравяйки за момент разликата между таблет и смартфон, си струва да отбележим, че трафикът към сайтове за електроника генериран от мобилни потребители се е увеличил с цели 32% спрямо миналата година. Нещо повече, тази година осъществените през телефон или таблет поръчки са се увеличили с цели 49% спрямо 2012 година.

Тази информация е изключително важна за хората занимаващи се с електронна търговия. Те трябва да разберат, че потребителите все по-често пазаруват през мобилното устройство и особено през таблета и, на свой ред, да оптимизират сайтовете си към тази особеностите на този технологичен клас.
0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари