Тази година AMD представи първите процесори с новата архитектура Zen. Тези чипове са разработени за десктоп компютри с използване на допълнителна видеокарта, понеже нямат вграден графичен ускорител.

Сега се появи информация, че до края на годината AMD възнамерява да представи мобилни процесори Ryzen с интегрирана графика. Потвърждение на това са резултатите от тестовете на процесора Ryzen 5 2500U в бенчмарковете Geekbench 4 и 3DMark 11.

Очаква се, че чипът AMD Ryzen 5 2500U ще има четири ядра.осем нишки и интегрирана графика Radeon Vega. Според постигнатите резултати в тестовете, Ryzen 5 2500U е по-бърз от Intel Core i7-7660U Kaby Lake с интегрираното графично ядро Intel Iris Plus 640. Чипът на AMD постига в 3DMark 3 799 точки. а процесорът на Intel – едва 3 033 точки. Естествено, не бива да забравяме, че това не са най-новите процесори на Intel.

По-долу са показани резултатите от тестовете на AMD Ryzen 5 2500U в бенчмарка Geekbench 4:

Информацията е на уеб-портала iliputing, който отбелязва, че са тествани инженерни образци на новите процесори, като финалните процесори се очаква да покажат по-добър резултат.

Порталът добавя, че някой провежда тези тестове с най-малко две различни компютърни системи с различни дъна.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари