Днес започнаха продажбите на особено мощната фамилия моноблочни компютри iMac Pro. Новите устройства от типа всичко-в-едно се различават от обикновените iMac не само по тъмносивия цвят на корпуса, но и по значително по-мощния хардуер.

Цената на новите компютри започва от $4999. За тази солидна сума купувачът получава осемядрения процесор Intel Xeon с тактова честота 3,2 GHz, която в турбо режим се качва на 4,2 GHz. Тази минимална конфигурация има 32 GB оперативна памет, 1 TB бърз флаш диск и допълнителната видеокарта Radeon Pro Vega 56 с 8 GB собствена буферна памет. Екранът на този моноблок е 27-инчов с 5К резолюция.

Това е една мощна компютърна система, но ако се окаже слаба, може да се закупи по-мощен модел. Топ-вариантът с 18-ядрения процесор Intel Xeon, 128 GB оперативна памет, видеокарта Radeon Pro Vega с 16 GB буферна графична памет и 4 TB дисково пространство струва почти $13000.

iMac Pro разполага със специализирания чип Т2, осигуряващ преди всичко информационната защита на компютъра на хардуерно ниво.

Има и междинни модели: конфигураторът в уеб-страницата на производителя е много гъвкав и позволява виртуалното сглобяване на компютърна система точно за необходимата дейност и задачи. Вижда се, че само флагманския процесор с 18 ядра добавя към базовата цена цели $2400.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
iShitOZZYПенчоВаш Васкоfuck bank Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Дръж ми рутера
Дръж ми рутера

Това изненада ли трябва да е? Скоро и един Golf ще струва по-малко.

АМЕРИКАНЕЦ
АМЕРИКАНЕЦ

Лъжа. Не можеш да го купиш с един биткойн или по-малко. Стига надувайте балона, ще дойде време и ще четете тези коментари и ще кажете – е, верно имаше едни хора дето говореха срещу балона. Ще си направя снимка на екрана и ще ви го пускам, когато се пръсне!

Пенчо
Пенчо

бе ти така разправяше и преди 3г а преди това и преди 5г ама все още ходиш да чистиш кенефи за хартиени пари а ние ти ги взимаме с 1 биткойн изкараните от тогава досега 😀

fuck bank
fuck bank

голфа и бмвто са коли на педали и балъци

Ваш Васко
Ваш Васко

Важното е в статията да има думичката койн. Автора да се погрижи и за по-възрастните в IT сферата, нека изчисли с един биткойн колко колци за домати може да купи баба Цецка.

OZZY
OZZY

Като му лепна една десятка про и ще хвърчи.

iShit
iShit

Моя почти 10 годишен Dell Precision T7500, струващ ми под 500 лева преди 2 години е по-мощен от тоя iShit PRO