Може би сте се питали, кой прави най-много пари в света. Аналитиците на TitleMax проведоха интересно изследване на най-големите световни компании и показаха, колко печели всяка от тях само за една секунда и подредиха първите 25 компании в уникален рейтинг, показващ тяхната печалба под малко по-раличен ъгъл.

Числата наистина впечатляват. На първо място в този своеобразен рейтинг е Apple, по сметките на която всяка секунда постъпват $1444.

Веднага след Apple се нареждат няколко компании от банковия сектор. Но ако се спрем само на IT компаниите, ще видим, че на второ място е Alphabet – холдингът, в който участва Google, с ежесекундна печалба от $615. Microsoft се нарежда след Bank of America с доход 531 долара в секунда. Сметките на Facebook всяка секунда се допълват с $323, а Disney печели по 296 американски долара в секунда.

И още, Apple не само е най-печелившата компания в света, но е и най-скъпата компания на планетата. Пазарната капитализация на технологичния гигант е оценена на $756 милиарда и се очаква Apple да стане първата в историята корпорация с цена над трилион долара.

Данните са взети от официалните счетоводни отчети на компаниите и корпорациите за изтичащата 2017 година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
19 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари