AMD Ryzen Threadripper 2990WX

До излизането на процесорите AMD Ryzen Threadripper от второ поколение остава все по-малко време и различните изтичания на информация непрекъснато се увеличават. Днес популярният интернет портал VideoCardz публикува скрийншот на програмата CPU-Z, на която се вижда работещ AMD Ryzen Threadripper 2990WX.

Снимката показва компютърна система, базирана на процесора AMD Ryzen Threadripper 2990WX. Съобщава се, че процесорът е предоставен от самата AMD за тестове и анализи. Използвана е дънната платка MSI X399 MEG Creation, анонсирана по време на събитието Computex 2018 в началото на лятото.

Вижда се, че процесорът работи с тактова честота 4,1 GHz. VideoCardz уточнява, че тази честота е достигната при активирана технологията Precision Boost, осигуряваща автоматично повишаване на честотата. Да си припомним, че при процесорите Ryzen Threadripper от първо поколение тази технология позволяваше достигането на 4,0 GHz.

Засега не се знае, какво точно означава символът W в наименованието. Известно е, че ще има процесор с име Ryzen Threadripper 2990X. Възможно е моделът Ryzen Threadripper 2990WX да е версия за работни станции, понеже съчетанието WX вече бе използвано от AMD за обозначаването на своите професионални видеокарти.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
hellraider13
hellraider13
3 години

0.912V ъъъ или е файк това или този дзвер при 1.3-1.5 ще ходи до 4.5-4.7Ghz.

Кристиан Борисов
Кристиан Борисов
Отговор на  hellraider13
2 години

Не е фалшива!
7нм производственият процес прави революция!