Хард-дискове с достъп до файловете чрез пръстов отпечатък

0
4

Micro Solutions представи тръвди дискове, достъпа до информацията в които става чрез пръстов отпечатък. Фирмата съобщава че серията LockBox е първата серия преносими хард-дискове с голям обем, използващи датчик за отпечатъка на пръста за ограничаване на достъпа до файловете, предоставящ висока степен на защита на служебна и лична информация.

Дисковете са с USB 2.0 интерфейс, съвместими с USB 1.1. Възможна е регистрацията на 8 потребителя, всеки от които може да регистрира два различни пръстови отпечатъка. „LockBox“ може да се раздели на максимум 7 логически диска, като може да се определя достъп на потребителя до всички или определени дялове. Датчика може да се използва и с други програми, разработени за определяне на достъп и идентификация по пръстов отпечатък

На панела на диска се намира датчик, благодарение на който потребителя може да идентифицира личността си. „LockBox“ е достъпен във варианти с обем 80, 120, и 200 GB, а цената му е съответно $199, $249 и $249. На пазара трябва да се появят през Юли.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за