Цените на DRAM паметите ще паднат по-бързо от очакваното

2
1241

Компютърното общество още не е обсъдило както трябва отчета на DRAMeXchange за бъдещия сериозен спад в цената на флаш паметите и SSD устройствата, а аналитиците на компанията представиха своята прогноза и за цената на оперативната памет.

Вместо очаквания спад от 15%, през първото тримесечие на тази година DRAM чиповете се очаква да поевтинеят с 20%. Цената на оперативната памет пада, понеже предлагането превишава търсенето и вече са се натрупали немалки складови запаси. На практика пазарът не може да се справи със сега наличната DRAM памет и това води до намаляване на нейната цена.

Аналитичната компания отбелязва, че търсенето на DRAM все още нараства, но не с такива темпове, че да удовлетвори твърде високото предлагане. Естествено, на този фон производителите на DRAM чипове започват да забавят и намаляват тяхното производство, както и инвестициите в нови производствени мощности, за да запазят цените на същото ниво. В редица интернет магазини средните цени на бързите 8 GB и 4 GB плочки паднаха до съответно $60 и $30.

Според прогнозите на DRAMeXchange, тази година ще бъде сложна за производителите на чиповете и плочките оперативна памет. В продължение на дълги години DRAM производителите реализираха свръхпечалби от реализацията на своята продукция, но сега ще трябва да се примирят със спада на доходите.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Ultimate AMD Zen..Кольо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Ще падат, къде ще ходят, досега бяха изкуствено надути.

Ultimate AMD Zen..
Ultimate AMD Zen..

Крайно време е, че тия кожодери мръсни се ненаядоха, скапаняците алчни дано понесат големи финансови загуби…