В края на 2020 година, с увереност можем да кажем, че при конзолите доминацията е в ръцете на PlayStation 5 и Xbox Series X. Оказва се, че това не са единствените конзоли. Сега ще разгледаме още четири, които са интересни по свои начин.

Със сигурност няма да се превърнат в най-продаваните, но определено може да накарат потребителите да обмислят покупката им

А и най-малкото, към момента са много по-лесни за поръчка или покупка, в сравнение с основните две и това може да продължи и през 2021 година.

ATARI VCS

Прочитът за нова конзола на една от класическите компании в индустрията, Atari, се нарича VCS. Това е хибридно устройство – хем конзола, хем компютър. На него може да играете класическите Atari игри. Но в същото време може да си инсталирате Windows или Linux, за да играете други заглавия и да вършите по-ежедневни дейности. Като например гледане на филми и сериали в 4K резолюция с HDR.

В момента текат предварителни поръчки, а продажбите ще започнат през 2021. Комплект от конзола, класически джойстик контролер и нов Atari контролер се продава за $390.

GPD WIN 3

Следващият участник е компания, която не е толкова позната, поне не и в България. GPD Win 3 е конзола, която е по-скоро насочена срещу Nintendo Switch. GPD е производител на мини компютри. Тук може да използвате QWERTY клавиатура в пълен размер, която излиза от долната част на устройството.

Док станцията на Win 3 предлага повече USB опции за свързване, включително Type-C порт.

Размерът е подобен на Switch, но реално на тази „конзола“ ще играете компютърни заглавия. Резолюцията е 720p, което позволява доста добра производителност. Екранът е с размер от 5.5 инча.

Ще има две версии:
  • 1165G7+16GB LPDDR4x 4266+1TB Pcie Gen3 SSD IGG на цена от $899
  • 1135G7+16GB LPDDR4x 4266+1TB Pcie Gen3 SSD IGG на цена от $799

BUD LIGHT BL6

Да, производителят на една от най-класическите бири, пуска на пазара своя собствена портативна конзола. В нея има шест вградени игри. Това са Tekken 7, Soulcalibur 6, RBI 20 Baseball, Broforce, Flashlight Freeze Tag, and Six Puck. Последните две са и напълно ексклузивни за BL6.

На конзолата няма екран. Тя самата е и прожектор, който излъчва картината. Захранва се от батерии. От Bud Light обещават до 2 часа работа с едно зареждане. Към конзолата, освен два включени контролера, има и два слота за поставяне на бирени кенчета.

KFCONSOLE

Това отново е компютър, в конзолна конфигурация. Ние вече го разгледахме доста подробно, според наличната информация – кликни тук. На кратко, това е компютър, който KFC изработва в партньорство с Cooler Master. Това, което е интересно за него, е че разполага с отделение за храна. Поставените там бургери, крилца, или каквото си пожелаете, ще стоят топли. И това няма да вреди на охлаждането на компонентите.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари