fbpx
4.6 C
София

Чиповете Qualcomm Snapdragon от ново поколение ще намерят приложение в устройствата с Windows

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Компанията Qualcomm ще започне да доставя процесори за мобилни устройства, базирани на операционната система Windows 8, разработваща се от корпорацията Microsoft.

Става въпрос за чиповете MSM8960 и APQ8064 съответно с две или четири изчислителни ядра. Изделията ще се произвеждат по 28-нанометрова технология, имат поддръжка на Wi-Fi, GPS, Bluetooth, дори технология за безжична високочестотна връзка с малък радиус Near Field Communication (NFC). Има възможност за обработка на стереоскопични видео материали. Чипът APQ8064 ще функционира на честота до 2.5 GHz и получава четири графични ядра Adreno 320.

Съобщава се, че пробните доставки на MSM8960 ще започнат през този месец, а пускането на APQ8064 е планирано за следващата година. И двата чипа ще намерят приложение в таблетните компютри под управлението на Windows 8.

Qualcomm дори анонсира нов безжичен чип AR9004TB, който предоставя поддръжка на Wi-Fi мрежи и WiGig връзка в диапазони 2,4, 5 и 60 GHz. Технологията WiGig позволява трансфер на данни със скорост до 7 Gbit/s, което е 10 пъти повече от пропускателната способност на стандарта Wi-Fi (IEEE 802.11n). Пробните доставки на чипа AR9004TB ще започнат през лятото.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини