Корпорацията GMO Internet Group обяви успешното разработване на 12 нанометровите Fin FET Compact (FFC) майнинг чипове. Това е важна стъпка в създаването на още по-производителни 7 нанометрови устройства.

Съобщението е публикувано на сайта на производителя и съобщава, че технологическият процес е готов и е започнало производството на SHA256 чиповете. Компанията не възнамерява да продава оборудване за добив на криптовалута с новите 12 nm чипове, а ще ги използва предимно за тестове и усъвършенстване на новата технология. Основната цел е създаването именно на 7 nm чипове, които могат да изчисляват 8 терахеша в секунда при консумирана електрическа мощност не повече от 300 вата. Компонентите, произвеждани чрез 7 нанометров технологичен процес трябва да излязат на пазара през втората половина на 2018 година.

През следващите няколко години GMO Internet Group възнамерява да инвестира в своите проекти за добив на цифрова валута над 10 милиарда йени или около $90 милиона. Оборудването със 7 nm чипове ще се продава на всички желаещи.

GMO е известна и с това, че заплаща възнагражденията на персонала си с криптовалута. През месец декември миналата година се появи информация, че всеки 4000 служителя на компанията по желание могат да получат част от заплатата си в биткойни.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за