10 nm процесори Intel Cannonlake започнаха да се появяват в бенчмарковете

2
74

Според разпространилата се неофициална информация, новите процесори Intel Cannonlake, произвеждани чрез 10 нанометров технологичен процес няма да излязат на пазара по-рано от 2018 година. Но работата по тях върви с пълна сила. А сега един от тези процесори бе тестван в бенчмарка Geekbench, а друг се появи в базата данни на SiSoftware Sandra.

Според данните на Geekbench, в първия процесор се използва само едно ядро, което поддържа технологията Hyper-Threading и може едновременно да обработва два потока. Процесорът работи с тактова честота 1,0 GHz и може динамично да се увеличава до 1,2 GHz. Чипът разполага с 256 KB кеш памет от второ ниво, 4 MB от трето и може да адресира до 8 GB оперативна памет тип DDR4.

Това е съвсем ранен образец и не бива да се обръща особено внимание на честотите и ядрата. Важното е, че и сега производителността на този чип в еднопоточен режим (1953 точки) съответства на 2-ядрения Intel Core i5-4202Y (1974 точки).

Процесорът, забелязан в SiSoftware Sandra има две ядра с тактова честота 3,3 GHz, също с поддръжката на Hyper-Threading. Този чип разполага с 256 KB кеш памет от второ ниво и 4 MB кеш памет L3.

До излизането на процесорите Intel Cannonlake на пазара остава още много време и е напълно възможно тези технически характеристики да се променят.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари