8.6 C
София

64-ядрен AMD EPYC процесор работи с тактова честота до 2,2GHz

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Онлайн базата данни на тестовия софтуерен пакет SiSoftware Sandra се появи 64-ядрен инженерен екземпляр на процесора AMD EPYC от второ поколение (Rome) произвеждан чрез 7 нанометров технологичен процес. Тестовата система е сървърът Dell PowerEdge R7515 с два сокета. Инженерният екземпляр с производствен индекс ZS1406E2VJUG5_22/14_N разполага с 64 ядра/128 нишки и работи с номинална честота 1,4 GHz с динамично покачване до 2,2 GHz. Налични са 32 MB кеш памет от второ ниво и 256 MB кеш от трето ниво.

Забелязва се намаление на работните честоти в сравнение с 32-ядрените процесори AMD EPYC от първо поколение. Така например, 32-ядреният EPYC 7601 е с базова честота 2,2 GHz с възможност за покачване до 3,2 GHz. Но това е в границите на нормалното, понеже ZS1406E2VJUG5_22/14_N едва ли е флагманът на серията, а и работните честоти на инженерните екземпляри винаги са с няколко стотици мегахерци по-ниски.

Преди време генералният директор на AMD Лиза Су (Lisa Su) обяви, че 64-ядрените процесори EPYC Rome ще излязат на пазара в средата на тази година. Към днешен ден компанията на Лиза Су е пионер в полупроводниковата индустрия със своите нови десктоп, сървърни и графични процесори, произвеждани чрез 7 нанометров технологичен процес. Главният конкурент Intel все още се бави със своите 14 nm технологии и не може да премине към по-съвременен технологичен процес.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини